Anders Hansen

Anders blev født fredag den 8. marts 1833 om formiddagen kl. 11, hjemmedøbt søndag den 10. marts og fremstillet i Hallund kirke 2. påskedag den 8. april s.a. som søn af husmand Hans Christensen og hustru Kirstine Laursdatter på Hobbelstrup mark.

Han blev konfirmeret søndag den 11. april 1847 i Østerbrønderslev kirke som nr. 5 med karakteren temmelig god i kundskab og meget god i sædelighed.

Han blev indført i lægdsrullen allerede samme år som han blev født

Ungkarl, gartner Anders Hansen blev 5 maj 1857 viet til pigen Martine Gunilde Strætt i Aalborg Vor Frue Kirke.
Forlovere var: Gartner Nielsen og Tømmermester A. Christensen.

Hvornår Anders begiver sig til storbyen vides ikke, men i september 1855 hvor han bliver udlagt som barnefader er han angivet som dragon af Øster Hæbbelstrup.
I maj 1857 er han gartner og ellers er hans stilling hhv. bryggeriarbejder og arbejdsmand.

Som sådan dør han også 24 april 1898 af en hjerneblødning og bliver begravet fra Aalborg Budolfi Kirke på Aalborg Almenkirkegård, 65 år gammel.

Af skiftesagslisten fremgår det at han fik alderdomsunderstøttelse og at han havde hustru og 7 børn. Det 7. barn er det ikke lykkedes mig at finde – det kan muligvis være en skrivefejl.

Familien flyttede en del rundt i Aalborg midtby. Således er de ved FT 1860 bosat i Store Nygade, ved FT 1880 Tiendeladen 6 og ved FT 1890 i et baghus i Jomfru Ane gade 11.
Ved Anders’ død er de bosat Vesteraagade 10.

Martine Gunilde Strætt

Martine Gunilde blev født 16 august 1829 og døbt i Nibe kirke 26 december s.a. som datter af Otto Andersen Strætt og Dorthe Jeppesdatter.
Faddere var: Mad. Jespersen, Jfr. aus, R. Færch, Westergaard og Adolf Ramsing.

Hun blev konfirmeret 14 april 1844 i Nibe kirke som nummer 14 med karakteren mg i både kundskab og opførsel.

Ved FT 1845 er hun tjenestepige hos Købmand Niels Nielsen, Store Grønnegade 249, Nibe.

ddddd


Da hun får sit første barn i september 1855 oplyses det at hun ved besvangringen opholdt sig hos købmand Herskind på Vesteraa i Aalborg.
Hun er enlig mor i ca. 1½ år førend hun bliver gift med barnefaderen – sikkert ikke særlig sjovt på det tidspunkt – og hvordan hun har forsørget sig selv og barnet og hvor hun har boet står endnu hen i det uvisse.

Hun døde 11 marts 1905 i Aalborg Budolfi sogn og blev begravet på Aalborg Almenkirkegård 16 marts s.a..
Hun efterlod sig intet.